Summa sidvisningar

måndag 30 april 2012

Joleenes utveckling uppdatering.

I tisdags träffade vi en neurolog en specialist från Akademiska. Han undersökte Joleene och frågade hur graviditen var o om de uppstod några komplikationer under förlossningen osv osv. vilket de inte gjorde då.


Joleene har en kraftig utvecklingsförsening. Hon kommer alltså alltid vara 1år sen i utecklingen. Hon har väldigt rörliga ben. Alltså hennes ben kan vikas o röras hur som helst. Men Joleene kommer inte ha några problem att gå utan de kommer hon kunna göra garanterat.
Grov motoriken är de inget fel på, det är fin motoriken som är ett problem tydligen. Eller problem o problem, ja hon kommer inte kunna prata i meningar förrän hon är runt 4-5år. Vi får använda korta ord med henne hela tiden o prata med henne som om hon vore 1,5 ungefär. Men det läkaren inte kunde förstå var att, Joleene förstår allt man säger, hänger med o är nyfiken o är med till 110%, men hon vet bara inte hur hon ska kommunicera tillbaka. Det hon använder är tecken o rörelser. Men vi hemma förstår henne till fullo o har inga alls problem med det.

Läkaren kommer skicka en remiss till logopeden o sjukgymnasten så Joleene får börja gå regelbundet hos dom så att hon får rätt hjälp att komma igång med allt..
Kommer även ta fler prover på henne och även göra en magnetröntgen.



I mina ögon är hon som vilket barn som helst, vilken 2åring som helst. Mamma älskar dig Joleene och jag är så stolt över alla steg i livet du tar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar